Colocarea si costurile acesteia

27 February 2015 | Colocare | Tags: ,

Deoarece proliferarea si necesitatea de gazduire de internet continua sa creasca in aceasta epoca tehnologica, intreprinderile mari si mici trebuie sa tina pasul cu cerintele relevante si disponibile on-line. Dificultatea in acoperirea acestei nevoi tehnice pentru majoritatea firmelor, in special a celor mici, este de instituire a unui server cu o latime de banda suficient de puternica pentru a gestiona traficul on-line. Gazduirea acest tip de server poate fi destul de scumpa pentru companii, ceea ce face aproape imposibil pentru intreprinderile mici si afacerile de familie sa concureze cu superioritatea economica a societatilor comerciale mai mari.
Echipa www.srv.ro ne informeaza ce este serviciul de colocare
Facilitatile de colocare functioneaza ca un tip de centru de date care inchiriaza spatiu, echipamente si latime de banda pentru companii si intreprinderi care au nevoie de un furnizor de servicii de retea la un cost rezonabil. Intreprinderile ar putea cheltui o mica avere pentru crearea unei infrastructuri private, dar prin exploatarea facilitatii de colocare, aceleasi companii pot inchiria serviciile de care au nevoie, fara a crea sistemul de comunicatii.
In timp ce aceste centre furnizeaza spatii pentru servere si latime de banda in mod expansiv, este important sa ne amintim ca facilitatile de colocare nu sunt numai on-line. Aceste facilitati sunt structuri fizice, de preferinta situate in apropiere de hub-uri majore de putere unde acestea intra in conectivitatea disponibila.
Care sunt preturile pentru utilizarea facilitatii de colocare?
Aceasta este o intrebare la care este dificil de dat un raspuns, deoarece exista multe metode diferite prin care aceste centre de date percep taxe pentru serviciile lor. Metoda utilizata va depinde de aplicarea serviciilor si de preferintele instalatiei de colocare.
Prima metoda ar fi aceea a datelor variabile. Aceasta evaluare a taxelor se bazeaza pe ipoteza ca afacerea va avea cea mai mare viteza la conexiunea la Internet, iar taxele sunt evaluate in functie de de megabitii sau de gigabitii utilizati lunar. Desi centrele care folosesc acest model pot percepe taxe numai pe baza datelor de intrare, numai pe baza datelor de iesire, sau un total al datelor utilizate, cele mai multe prefera sa calculeze taxele pe baza unui raport intrare / iesire.
A doua metoda o reprezinta datele fixe. In acest model de facturare, o taxa este evaluata pentru o cantitate fixa de latime de banda, si nici o taxa suplimentara nu este suportata in functie de volumul de date de intrare sau de iesire. O companie poate alege ce marime de lungime de banda ar dori sa achizitioneze si se plateste numai pentru acest serviciu. Acest tip de serviciu este util mai ales pentru intreprinderile care fac streaming de filme sau jocuri.
Ultima metoda o reprezinta procentul de 95% / procent facturabil. Intr-o incercare de a combina celelalte doua tipuri de facturare, acest tip se bazeaza pe planul fix de date prin aceea ca fiecare afacere cumpara o cantitate stabilita de latime de banda. Cu toate acestea, acest model recunoaste ca pot exista perioade de varf, cand este nevoie de latime de banda mai mare, asa ca ofera o marja de manevra in forma de 5 la suta din ciclul de facturare. In cazul in care o afacere depaseste latimea de banda achizitionata pentru mai mult de 5 la suta din ciclul de facturare, atunci acesta va fi responsabila de plata unei taxe suplimentare pentru latimea de banda in exces.


Comments are closed.