De ce sa lucrez la un studio

01 March 2017 | Munca in videochat

Odata cu dezvoltarea economica a Romaniei, si-au facut aparitia noi domenii de activitate, care pana in urma cu zece sau cincisprezece ani erau de domeniul fantastic. Una dintre noile nise de afaceri a fost reprezentata de piata studioruilor de videochat, care a cunoscut o crestere exponentiala  in ultima perioada de timp.

De ce sa lucrez intr-un studio

De ce sa lucrezi intr-un studio videchatDeoarece se lucreaza intr-un mediu tineresc, prietenos, in care exista in permanenta langa tine cineva care sa te consilieze in probleme profesionale  si uneori chiar in cele personale. In cultura organizationala a studiourilor cum ar fi http://www.topaz-studio.ro/ se pune mare accent pe existenta trainerilor profesionisti, care sa fie alaturi de modele si sa le ajute sa patrunda in tainele meseriei,ulterior contribuind la dezvoltarea lor profesionala, structura completata de un psiholog, care sa le ajute sa treaca mai usor peste problemele existentei profesionale si personale. Femeia este ridicata la rang de zeita, amenajarea studioului fiind facuta de asa maniera incat sa inspire siguranta si putere modelelor angajate. Amenajarea este realizata cu ajutorul arhitectilor, iar sumele pentru realizarea decorurilor, mobilier, camera video, retelistica nefiind de neglijat.

Cum arata modelul de business

Modelele sunt platite in functie de incasari (acestea variind in functie de cat de mult timp reusesc sa retina online clientii), fiind totusi recomandate un numar minim de 8 ore lucrate pe zi, de plata taxelor ocupandu-se departamentele de contabilitate ale studiourilor. O parte din sumele obtinute de modele (in jur de 60%)  se duc catre unii dintre cei mai mari  operatori din domeniu (de exemplu Jasmine), restul de bani fiind impartiti in mod egal intre studio si modele.

Ce este artistic in videochat

La prima vedere nimic, deoarece videochatul este asociat cu dezbracatul pe bani in fata camerei. Intrand in profunzime, constatam ca nu este necesar sa sa ajunga la acest lucru. In esenta, aceasta activitate inseamna un mod de socializare online in fata camerelor, nu cu mult deosebit de Whatsapp sau Skype , insa in acest domeniu esti platit ca sa faci asta. Nu este obligatorie dezbracarea in fata camerei, deoarece exista foarte multi clienti care apeleaza la acest gen de serviciu datorita faptului ca se simt singuri, dorind doar sa vorbeasca cu cineva. Important este sa vorbesti cursiv o alta limba in afara celei materne, si sa se poata sustine o conversatie decent cu diferite tipologii umane, ceea ce in esenta inseamna o adevarata arta.

Sfaturi pentru tinerele aspirante la statutul de model

Modele debutante in acest domeniu trebuie sa tina seama de un anumit ghid de conduita pentru a ajunge la succes, mai jos putandu-se gasi un mic indrumar pentru acestea:

  • Trebuie sa intre online mai bine aranjata, binedispusa si amabila, clientii premiind intotdeauna suplimentar persoanele vesele si amabile
  • Numarul de ore petrecute online duce la cresterea veniturilor. Cu cat sa sta mai mult timp online cu atat se reuseste fidelizarea clientilor, acestea insemnand cresterea veniturilor
  • Trebuie sa fie receptiva la sfaturile echipei. Incasarile mari presupun rabdare si dedicatie, urcusuri si coborasuri, si presupun o munca in echipa: a modelului si a echipei care o sustine

 


Comments are closed.