Metode de transferare a banilor si riscurile asociate

23 December 2014 | Transfer de bani | Tags: ,

Noua tehnologie continua sa ne faca viata mai usoara. Totul, de la cumparaturi, la tinerea pasului cu prietenii, la vizionarea emisiunilor TV preferate, toate au fost digitalizate pentru comoditatea noastra. Din pacate, atunci cand vine vorba de serviciul de transfer de bani prin intermediul telefoanelor mobile, prin intermediul internetului si prin alte metode mai putin traditionale, confortul vine cu riscuri potentiale. Protejati-va fondurile si informatiile personale prin cunoasterea dezavantajelor pentru fiecare metoda si masurilor de securitate care va pot proteja.
transfer de baniAlternative la serviciile de plata
Exista mai multe site-uri care permit cumparatorilor si vanzatorilor sa transfere bani prin e-mail, pentru a evita dezvaluirea contului bancar si a informatiilor legate de cardul de credit, un astfel de exemplu fiind firma de prestari servicii financiare prioripay. PayPal, care este cel mai popular dintre aceste site-uri, gazduieste mai mult de 87 de milioane de conturi personale si de afaceri. Acesta se promoveaza ca fiind “cel mai rapid si mai sigur mod de a plati si a fi platit online.”
Desi site-ul prevede o serie de masuri de securitate si de prevenire a fraudelor online, transferurile nu sunt foarte simplu de manevrat. Probleme cum ar fi conturi hacked, escrocherii de phishing si furtul de identitate sunt o sursa de ingrijorare. Expertii recomanda utilizatorilor sa apeleze la site-uri precum PayPal si www.prioripay.com/ sau sa foloseasca un card de credit in locul unui card de debit, deoarece cardurile de credit ofera o protectie mai buna daca informatiile financiare sunt furate sau daca apare o disputa cu vanzatorul.
Telefoane mobile cititoare de banda magnetica
Persoanele fizice ocupate, in special proprietarii de afaceri mici, pot beneficia de aplicatii mobile care sa le permita sa isi scaneze cardul de credit, aplicatii care se pot atasa la telefoanele inteligente. Aceasta metoda s-a dovedit a fi foarte eficienta si asigura o protectie pentru utilizatori impotriva fraudelor.
Donatiile prin SMS
Utilizarea de mesaje text pentru a transfera bani a avut un suces fascinant in ianuarie 2010, cand Crucea Rosie Americana a folosit tehnologia pentru a strange peste 22 milioane dolari in fonduri de ajutorare pentru Haiti. Desi campania de succes a fost laudata, a ridicat intrebari cu privire la siguranta donarii de bani prin intermediul telefoanelor mobile. Escrocii pot profita de acest instrument prin pacalirea oamenilor sa trimita astfel de mesage la numere ilegale. Pentru a fi sigur ca faceti o donatie catre cei care au nevoie, verificati site-ul organizatiei pentru a vedea daca numarul pe care il tastati este asociat cu cauza pe care doriti sa o sprijiniti.
Trimiterea de bani online
Transferurile de bani online continua sa creasca iar, in curand, s-ar putea ajunge ca telefonul mobil sa inlocuiasca portofelul. In martie 2010, PayPal a lansat o aplicatie pentru iPhone, care permite utilizatorilor sa trimita si sa primeasca bani prin simpla butonare a telefoanelor inteligente. Compania a contracarat ingrijorarea cu privire la riscurile de utilizare a programului, oferind o garantie de protectie de 100% din platile neautorizate cauzate de pierderea telefoanelor sau compromiterea PIN-ului. Aplicatia impune, de asemenea, utilizatorilor, sa introduca un nume de utilizator si o parola sigura inainte de a o accesa.


Comments are closed.